Foutcodes Lg airconditioner 

De 'Smart Diagnosis'-functionaliteit is een opwindend kenmerk van de nieuwste AC's van LG-omvormers . Met deze functie kan de machine fouten in installatie en gebruik zelf detecteren. Als er een probleem is met het apparaat, knippert een foutcode op het display van de binnenunit of de optie voor afstandsbediening. Deze codes kunnen u helpen de fout te bepalen en de AC-monteur in staat te stellen tot de juiste corrigerende maatregel te komen.

In dit artikel zullen we enkele van de meest voorkomende foutcodes bespreken. Eerst zullen we echter eerst alle foutcodes en hun beschrijvingen voor uw referentie opsommen. Gebruikers moeten er rekening mee houden dat niet alle LG AC-modellen al deze fouten zullen weergeven.

Laten we beginnen met de binnenunit

 

LG AC-binnenunit Foutcodelijst

FoutcodeBeschrijving1Fout kamertemperatuursensor binnenunit2Fout sensor inlaatleiding binnenunit3Fout bekabelde afstandsbediening4Vlotterschakelaar fout5Communicatiefouten tussen de binnen- en buitenunits6Fout in uitlaatpijpsensor binnenunit9EEPROM-fout binnenunit10Binnenunit BLDC ventilatormotorblokkering12Fout middenleidingsensor binnenunit

LG AC-buitenunit foutcodelijst

FoutcodeBeschrijving21DC Peak (IPM)-fout – DC-spanning van compressor is te hoog22CT2 (Max CT) – Wisselstroomingang te hoog23DC Link laagspanning25AC laag/hoog voltage26DC Comp Positiefout (geen rotatie - vergrendeling)27PSC-fout – Stroom naar invertercompressor tussen AC- en DC-omvormer is te hoog28DC-spanning van invertercompressor is te hoog29Comp Phase Overstroom – Stroomsterkte van invertercompressor is te hoog31Stroom-naar-stroomtransformator (CT) thermistor is te laag32Omvormer Compressor Afvoerleiding oververhit34Hogedruksensor hoog35Lagedruksensor laag36/38Koelmiddellekdetectie37Overschrijd de limiet van het compressierantsoen                                                                             40CT-sensorfout - Thermistor is losgekoppeld of kortgesloten41Fout afvoerleidingsensor - INV is losgekoppeld of kortgesloten42Fout lagedruksensor43Fout hogedruksensor44Fout buitenluchtsensor - Losgekoppeld of kortgesloten45Storing sensor middenleiding condensor – losgekoppeld of kortgesloten46Zuigleidingsensorfout – losgekoppeld of kortgesloten48De spoeluitgang van de buitenunit (vloeistofleiding) thermistor is losgekoppeld of kortgesloten51Overcapaciteit – Mismatch tussen IDU en ODU53Communicatiefout – tussen de IDU en ODU60Printplaat buitenunit (PCB) EEPROM-controlesomfout61De temperatuur van de condensorbatterij is te hoog62Temperatuur sensor koellichaam – hoog63De temperatuur van de thermistorbuis van de condensorbatterij is laag65Koellichaamthermistor is losgekoppeld of kortgesloten67BLDC-motorventilatorvergrendeling72Detecteer een storing in de overdracht van de 4-wegklep93Communicatie fout

Over het algemeen knipperen de foutcodes als CH01, CH02, enz. Als gebruiker kunt u niet veel aan deze foutcodes doen, maar noteer ze terwijl ze knipperen op het display of de afstandsbediening. Het zal de AC-monteur helpen om snel bij het probleem te komen en voor passende reparaties te zorgen.

Naast deze foutcodes zijn hier enkele veelvoorkomende fouten.

LG AC F1, F2, F3

Het geeft aan dat de AC in de FAN-modus werkt en het nummer komt overeen met de ingestelde ventilatorsnelheid. De situatie is normaal en de AC heeft geen andere problemen.

LG Airconditioner P2 of FL Codes

Deze code geeft aan dat de wateropvangtank vol is. De oplossing is om de tank te legen.

Laten we nu de meest gezochte foutcodes en hun respectievelijke oplossingen bespreken.

P2 of FL – Fout watertank vol

Reden – Afhankelijk van uw AC-model knippert deze foutcode op het display om aan te geven dat de opvangbak in de buitenunit vol is.

Over het algemeen hoeft de opvangbak niet geleegd te worden. De AC-unit heeft een slingerventilator die boven de opvangbak is gemonteerd. De ventilator zuigt het water aan en slingert het op de condensor om de warmte af te voeren. Dus de waterophoping vindt meestal niet plaats.

U kunt echter corrigerende maatregelen nemen als u de volgende situaties waarneemt.

  • P2- of FL-code blijft terugkeren

U kunt de dop van de afvoerpoort verwijderen en de AC kantelen zodat het water uit de afvoeruitlaat kan stromen. Als de AC-unit in de COOL-modus staat en de foutcode blijft terugkeren, geeft dit aan dat de luchtvochtigheid in de kamer hoog is. Maar het apparaat werkt naar behoren.

Door de ventilatorsnelheid op 'LOW' te zetten, zorgt u ervoor dat u het toestel niet vaak hoeft af te tappen. Het vertraagt ​​de luchtcirculatie en vermindert de hoeveelheid vocht die door het apparaat wordt verwijderd. U moet echter een gecontroleerde omgeving creëren door alle ramen en deuren af ​​te sluiten.

Als het apparaat in de DRY-modus staat, geeft dit aan dat het voornamelijk functioneert om vocht uit de lucht te verwijderen. U moet dus de modus wijzigen in KOELEN en het verwijderen van vocht verminderen.

  • P2- of FL-code zonder dat het water wegloopt

Het apparaat heeft reparatieservice nodig als het water niet wegloopt bij het kantelen van de AC. U kunt de AC-monteur oproepen om de klus te klaren.

  • P2- of FL-code wordt niet gewist na het aftappen van het water.

U moet de AC-eenheid resetten. Koppel eerst de AC los en houd deze ongeveer tien seconden los. Sluit vervolgens het apparaat opnieuw aan en start de AC. Het apparaat moet resetten. Als de P2- of FL-code blijft bestaan, is reparatieservice vereist.

  • P2- of FL-code wordt weergegeven en het apparaat wordt niet uitgeschakeld.

De AC heeft een reparatieservice nodig. U kunt contact opnemen met de LG-monteur door een verzoek in te dienen.

LG AC CH 34 – Veiligheidsprobleem

De CH 34-foutcode duidt niet op een defect aan de AC, maar is bedoeld om het apparaat te beschermen tegen oververhitting. Deze code wordt weergegeven wanneer het veiligheidsrelais van de unit ervoor zorgt dat deze wordt uitgeschakeld vanwege een abnormaal hoge druk in het verzegelde systeem.

U kunt het risico op oververhitting van de ODU verminderen door het volgende te doen.

  1. Bescherm de ODU tegen direct zonlicht door een luifel over de unit te installeren. Het kan ook voorkomen dat de ODU ongunstige weersomstandigheden ondervindt.
  2. Door de condensorbatterijen regelmatig te reinigen, wordt een goede luchtstroom behouden.
  3. U hoeft de AC niet uit te zetten wanneer u niet thuis bent. Een betere optie is om de temperatuur op een hogere stand te zetten, zodat de airco de vochtigheid beter kan regelen en koelen. Bovendien vermindert het de belasting van het apparaat wanneer u een lagere temperatuur instelt voor koeling.

E1 of CH02 – Beveiligingsfout autostop

Reden – Een kort of open circuit in de binnenleidingsensor resulteert in een Auto-Stop Protection Error.

Oplossing - Noteer de fout en roep de LG AC-monteur op om de AC te repareren.

E2 of CH01 – Beveiligingsfout autostop

Reden - Het is vergelijkbaar met de E1- of CH02-fout.

Oplossing – Uw airco heeft een reparatieservice nodig. Noteer de foutcode en bel het LG AC-servicepersoneel.

E3 of CH03 – Geen koelmiddel

Reden – Als de AC-unit geen koelmiddel detecteert, wordt de E3- of CH03-foutcode weergegeven.

Oplossing - U moet de LG AC-servicemedewerker oproepen om de AC te laten repareren.

E4 – Ontdooimodus

E4 is geen foutcode maar een indicatie dat uw AC-unit in de ontdooimodus is gegaan. Wanneer de AC-unit ijs detecteert op de verdamper achter het rooster, kan dit gebeuren. De AC hervat de normale werking nadat het ontdooien is voltooid.

E5 – Watertank vol

E5 geeft een volle wateropvangtank aan. Vervolgens kunt u de afvoerdop verwijderen en het water automatisch laten weglopen. Zodra het water is weggelopen, kunt u de dop bevestigen en de AC opnieuw starten.  

HI of LO – Temperatuurindicatie

Als uw apparaat HI of LO weergeeft, hoeft u niet in paniek te raken. Het is geen productfout. HI of LO geeft de binnentemperatuur aan. Als de binnentemperatuur 36 graden Celsius of meer is, geeft dit HI aan. Als de temperatuur 10 graden Celsius of lager is, wordt LO weergegeven. U kunt de ingestelde temperatuur dienovereenkomstig verlagen of verhogen.

SP/CP/PO-codes – Functiecodes

Redenen – Deze codes kunnen op het AC-display of de afstandsbediening verschijnen wanneer u deze instelt op 'Power Cooling'. De namen kunnen veranderen afhankelijk van het model. Sommige modellen noemen het bijvoorbeeld Super Cool Power, Ice Cool Power, Turbo-Z, enz.

Oplossing – De Power Cooling-functie voert koudere lucht uit dan de normale koelmodus om de kamer sneller te koelen. Deze modus kan alleen in de koelmodus worden gebruikt, niet in de droge of luchtzuiveringsmodus. Daarnaast stelt het apparaat automatisch de windsnelheid en temperatuur in. Dus als u dergelijke codes tegenkomt op uw LG AC-eenheid of afstandsbediening, hoeft u zich geen zorgen te maken.

AAN – Functiecode

Reden – Wanneer u de luchtzuiveringsmodus alleen instelt op de AC, wordt de AAN-code op het scherm weergegeven en de stof- en luchtversheidsniveaus.

Oplossing – De LG unit is voorzien van een diffuser om ionen te produceren en sigarettenrook en fijnstof te verwijderen. De AC's zijn ook uitgerust met PM1.0-stofsensoren om stofdeeltjes te detecteren. Wanneer de luchtzuiveringsmodus alleen in werking is, wordt de AAN-code, een kleurindicator en de grootte/het niveau van stofdeeltjes weergegeven.

De blauwe kleur geeft goede luchtzuiveringsniveaus aan en de diffuser hoeft niet te werken. Groen geeft aan dat de luchtzuivering bevredigend is en dat de diffuser niet nodig is. Geel en rood geven slechte/zeer slechte vervuilingsniveaus aan en de diffusor gaat aan.

U kunt de PM1.0-sensor reinigen door het sensordeksel te openen en een nat oordopje te gebruiken om de lens af te vegen. Gebruik tot slot een droog oordopje om het vocht te verwijderen. Sluit het sensordeksel.  

CH05 of CH53 – Communicatiefoutcode

Reden – Het gebrek aan communicatie tussen de IDU en ODU resulteert in het knipperen van de CH05- of CH53-foutcodes. De redenen kunnen zijn ontkoppeling van de communicatiekabel, kortsluiting, circuitfouten in de IDU of ODU, T-fase lijnontkoppeling, automatische adressering is niet uitgevoerd en onvoldoende afstand tussen de voedings- en communicatiekabel.

Oplossing - U kunt dit probleem niet zelf oplossen. U moet een AC-serviceverzoek boeken en het LG-servicepersoneel oproepen.

CA of CH10 – Defecte ontladingsthermistorfout

Reden – Wanneer de ontladingstemperatuur hoger is dan 130 graden Celsius, knippert uw AC deze CA-code.

Oplossing - U moet het AC-servicepersoneel bellen om het probleem te verhelpen.

CH38 – Detectie van laag koudemiddel

Reden – Uw AC knippert de CH38-foutcode als deze een laag koelmiddelniveau detecteert. Het doel is om het apparaat te beschermen.

Oplossing – Als het apparaat deze code onmiddellijk na installatie/herinstallatie van het apparaat knippert, moet de technicus ervoor zorgen dat het koelmiddelniveau voldoende is. Als de code knippert nadat het apparaat voldoende lang is gebruikt, kan de reden ook elektrische instabiliteit zijn. Onder dergelijke omstandigheden kunt u het apparaat loskoppelen en na vijf minuten weer inschakelen. Als de fout aanhoudt, kunnen de koelingsniveaus laag zijn. De oplossing is om het koelmiddel bij te vullen. U hebt een gekwalificeerde technicus nodig om deze handeling uit te voeren.

CO – Communicatiefout

Reden – Een communicatiefout tussen de besturingskaart en het display zorgt ervoor dat de CO-fout op de afstandsbediening knippert.

Oplossing - U hebt de hulp van een gekwalificeerde AC-technicus nodig om deze fout op te lossen.

CH12 – Fout temperatuursensor binnenleiding

Reden – Uw LG AC geeft een CH12-foutcode weer wanneer de binnenleidingtemperatuur een temperatuur meet die buiten het bereik ligt. Het is een beschermende maatregel.

Oplossing - Een gekwalificeerde AC-technicus kan deze kwestie aan. U kunt de code noteren en de AC uitschakelen.

CH32 – Hoge afvoertemperatuur

Reden – Een hoge ontlaadtemperatuur kan de CH32-foutcode op uw AC activeren. De reden kan ook zijn dat de AC weinig koelmiddel bevat.

Oplossing - Bel de AC-monteur om het probleem te onderzoeken.

CH44 – Sensorfout

Reden – Als de sensor van de buitenunit wordt losgekoppeld of kortgesloten, kan de AC een CH44-foutcode weergeven.

Oplossing - U moet het AC-servicepersoneel oproepen om het probleem op te lossen.